آیا رُطَب همان خرما هست؟!!

بهشت آئیننویسنده: بهشت آئین
بازدید: 37 بازدید

خیلی از ماها فکر می کنیم رطب همان خرماست؛ ولی کاملا در اشتباهیم. خداوند بلند مرتبه درخت نخل را جوری آفریده که ما می توانیم از آن سه میوه برداشت کنیم، خارک، رطب و خرما.

رطب، مرحله قبل از رسیدن خرما است که میزان رطوبت بیشتر و قند کمتری دارد. خرما و رطب با توجه به بافت، ترکیبات و نحوه نگهداری و ماندگاری تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که اینجا به آن اشاره خواهیم کرد.

تفاوت خرما با رطب در ماندگاری و نحوه نگهداری

یکی از تفاوت های رطب و خرما در مدت زمان ماندگاری آن‌ها است. همانطور که عنوان شد، خرما میزان آب کمتری را نسبت به رطب دارد، بنابراین انتظار ماندگاری بیشتر آن را داریم. عموما ما رطب را میتوانیم حدود دو تا سه هفته در یخچال نگهداری کنیم اگر میخواهیم برای مدت زمان بیشتر این محصول را نگهداری کنیم باید حتما در فریزر قرار دهیم. رطب در فریزر تا یکسال ماندگاری دارد. ولی خرما را ما میتوانیم در فضای محیط و بیرون از یخچال و به دور از نور مستقیم آفتاب تا یکسال نگهداری کنیم.

تفاوت از لحاظ ترکیبات و مواد معدنی

اگرچه هم خرما و هم رطب از یک درخت یکسان چیده می‌شوند و از یک خانواده هستند، اما تفاوت‌هایی را در مواد معدنی و ترکیباتشان دارند. خرما به میزان بیشتری روی درخت باقی می‌ماند، بنابراین مدت زمان طولانی‌تری به رشد خود ادامه داده و به دنبال آن مواد معدنی و ترکیبات موجود در آن نیز نسبت به رطب بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال میزان کالری و کربوهیدرات در خرما بیشتر است. اما میزان ویتامین سی در رطب بالاتر است. بنابراین افرادی که در رژیم‌های غذایی به سر می‌برند یا ورزشکاران می‌توانند رطب را جایگزین خرما کنند.

تفاوت از لحاظ بافت میوه

رطب درصد بالایی رطوبت دارد و دارای بافتی نرم و پرشهد هست. اگر چند عدد رطب را داخل بشقاب بریزید و با قاشق هم بزنید رطب له و پوره می شود ولی برای خرما باید آن را چنگ زد تا تبدیل به خمیر شود.

 

 

 

دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت